Testimonies

Clients Testimonies

2

“We made a 6-day business trip from Addis to Jimma / Ambo and hired the services of Mesama Ethiopia Tours. We are very positive about this company: prices and arrangements were well documented in advance, hotels were booked according to our wishes and mr. Gebrehiwot is an excellent and careful driver. He is a stable person, he knows the safe places to have a drink and bite on the road, he is flexible and trustworthy. He is knowledgeable about his country and enjoys sharing this with his clients. In one word: pleasant company on the (long) road!”

Dine Brinkman and Annemarie Westendorp, Wageningen University, the Netherlandss

“In the beginning of April me and 2 friends had a great trip to the Bale mountains together with Gebre from Mesama Ethiopia Tours.
We started from Addis and had a smooth journey to the South. Arriving in Bale Mountains, we went to the Sanetti Plateau and had the chance to see great animals including the Ethiopian Wolf, which is usually pretty tough to see.
In the Bale Mountains I can say that we had a great time there, with beautiful landscapes, wild animals and the awesome silence of the mountains.
I want to say thanks again to Gebre, our Guide and Driver which made a perfect job. Thanks to his perfect English skills we had great discussions, and he was friendly and so helpful at any time.
So I could recommend to everybody to go on a tour with Mesama Ethiopia Tours. I am sure that every trip with them will be well organized and a unique experience.”
Best wishes,

Klaus

“Addis Abeda ( Ethiopië)
17 september 2011
Na meerdere jaren te hebben gereisd met Mesama, de onderneming van Gebrehiwot Tolera, eindelijk eens een mooie recensie voor hem op papier gezet.
Tientallen keren met Gebrehiwot voor mijn werk Ethiopië redelijk door kruist, wat voor mij altijd heel prettig is/was, dat hij echt altijd op tijd is, en vooral ook over al de weg weet. De auto een Landcruizer 4.5 liter geeft je het gevoel dat zelfs onder de meest extreme condities, vooral in de bergen bij Simien Moutains, de auto er echt om lacht. Als je voor je werk op pad bent, is het zeer prettig dat je de laptop kan openen, en lekker kan werken, zonder dat je zorgen hoeft te maken wat er op de weg gebeurt, dat klink vreemd maar in Afrika zijn er taxi-chauffeurs waarbij je zelf continu aan het opletten bent voor het verkeer.
Vakanties, welke ik graag met mijn vrouw Trudy door breng ik Ethiopië, werd/word door Mesama verzorgt, en dit is de garantie voor de beste hotels die er vinden zijn, en ook de appartementen die hij uitzocht is echt aan te bevelen.
We hebben een rondje gemaakt in het noorden vanaf Addis naar Debre Markos, naar Lake Tana, Simien Moutains, Lalibela, Axum, Mekele en daarna nog een stop, maar de naam van dat plaatsje vergeten terug naar Addis.
De trip was totaal 18 dagen , de Mountains waren zeer indrukwekkend, ook de lodge was daar echt heel perfect. De historische steden Axxum en Lalibela mag en kan je zeker niet overslaan, maar de hele reis is gewoon zeer indrukwekkend.
Gebrehiwot kent de streek echt van Haver tot Gort, spreek alle lokale talen en kent ook de meeste gidsen, verder kan hij heel makkelijk schakelen als je ergens langer wilt blijven.
Laatste reis die we hebben gemaakt was naar Aberminch, via Awassa waar we twee nachten verbleven reisde we via Soda naar Aberminch, de rit daarna toe is absoluut een mooie rit, continu andere gebieden. Aangekomen in Aberminch werden we meer dan verrast door een van de mooiste verblijven, we hadden een appartement gemaakt van bamboe, met zeer fraaie meubilair en een extreem mooi uitzicht over het meer en de bergen (we zaten behoorlijk hoog), de komende dagen daarna de crocodil market bezocht en Dorcas, waar de orginele huizen staan en de bevolking laat zien hoe ze leven (leefde), echt een aanrader net als de crocodil market, waar de rivier uitmond in het meer, zien we meters langen krokodillen, die rustig wachten dat er een vis aan komt, er zijn er echt tientallen, de gids garandeert ons dat ze geen mensen vlees lusten, ja ja.
Wij willen Gebrehiwot Tolera, eigenaar van Mesama van harte bedanken voor zijn zorg, de perfecte auto welke altijd zeer schoon is, en zijn zorg om je vakantie of reis tot de puntjes te laten slagen. Voor mij zelf, kan ik makkelijk een vergelijk maken, vele landen in Afrika bezocht, vele drivers gehad, kan meldde dat hij de beste drivers is die wij hebben gehad, en we gaan zeker van zijn service nog vele jaren gebruik maken.
Als er vragen zijn, jullie mogen ons best mailen of bellen:”
Best wishes,

Ewout Schurink
e.schurink@ziggo.nl
0299-403640

“Als u op zoek bent naar een betrouwbare zeer goede chaffeur in Ethiopie kan ik U van harte zoals wij hem noemen Gebre aanbevelen.
De man heeft meerdere voordelen: goed inzicht inhet verkeer, is altijd behoorlijk op tijd wat in houd dat hij misschien eens 5 minuten te laat is maar dan houd het daan ook mee op.
Denkt mee in het zoeken van alternatieven indien nodig.
Regelmatig moeten wij voor ons werk om 5 uur tot 5.30 vertrekken om op tijd bij onze afspraken te komen circa 200 km verder op in Wolkite. Als je het op tijd meldt is het geen probleem en staat hij altijd met een goed humeur voor de deur van ons hotel.
Qua rijvaardigheid wil ik toch zeker opmerken dat zijn verkeersinzicht prima is en heeft ons ook meerdere keren zeer goed door ellende van anderen heen geloosd en daar ben ik met zelf 60.000 km rijden in Nederland van onder de indruk.
Verder zeker niet onbelangrijk stevige auto die ook met zeker gemak tot een 40 cm water goed kan verdragen. Nooit panne gehad. Hij onderhoud zijn auto prima.

Voor verdere referentie kunt U mailen met B.Hartog@dlvplant.nl
Ik hoop niet dat U hem nodig heeft terwijl ik hem ook wil gebruiken de komende 6 – 12 maanden..

“Sinds een jaar maak ik regelmatig gebruik van de diensten van Mesama Ethiopia (voor ons gewoon Gebre). Het is al meerdere malen aangegeven door andere klanten, maar het is een zeer betrouwbare en veilige chauffeur. Zorgt voor een goede uitrusting (auto) en denkt mee in oplossingen. Na meerdere malen gebruik gemaakt te hebben van Gebre zijn diensten als “prive” chauffeur tijdens mijn reizen heb ik afgelopen september voor het eerst met een grote groep gereisd. Het betrof een handelsmissie die ik met een collega heb georganiseerd binnen een programma genaamd Green Farming. De reis ging dit keer naar de Regio’s holeta, Sebeta en één dag Debre Zeit.
We waren met een groep van 14-18 mensen, een aantal dagen met 14 en een aantal dagen met meer. We reden met de groepen in busjes, bezochten (rozen) farms (die lastig zijn te vinden zonder adressen en navigatie systeem) en woonden een opening bij van een bedrijf genaamd Horticoop in Debre Zeit. Alle bezoeken verliepen erg goed, mede door de stiptheid van de drivers, het vrijwel in één keer vinden van de farms en het goede en veilige rijden.
Al met al een erg geslaagde reis voor ons als organisatie en ook zeker voor de deelnemers. Dit alles mede mogelijk gemaakt door Mesama Tours en Gebre!

Bedankt en tot in Ethiopie!
Jelle Posthumus – jelle.posthumus@greenfarming.nl

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

About Us

Mesama Ethiopia Tours is a private owned company dedicated to the development and expansion of tourism industry specially in a country that is rich in its tourism recourses. Our company is staffed with multilingual and amicable personnel.

Get In Touch

Addis Ababa, Ethiopia
+251 911 208434 /+251 911 408291/
+251 912 459758

info@mesamaethiopiatours.com

Our Location